Mad jeg har - Vælg mellem mange forskellige madopskrifter og find netop det der passer til dig.





Dagens opskrift:



Opskriftsnavn:


Havrebrød - opskrift - Alletiders Kogebog

Kategori:


Morgen

Link til opskrift:





Fremgangsmåde
Opskrift: Rør gæren ud med lunkent vand og sukker. Lad den stå 8-10 min. Tilsæt derefter lunkent vand, mælk (begge dele lunet), sammenpisket æg, havregryn, salt og det meste af melet.Rør dejen godt igennem, kom evt. mel eller vand i, så dejen bliver fast og blank og kan slippe skålen.Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse ca. 45 minutter. Ælt dejen igennem, form den og læg den i 1 smurt brødform (3 liter).Efterhæver, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse ca. 45 minutter. Brødet pensles med mælk og drysses med havregryn. Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 30 min. Derefter dæmpes varmen til 200 grader C. alm. ovn, og bagningen fortsættes ca. 15 min. Afkøles på rist.