Syltede rødbeder

Syltede rødbeder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sisse

Indsendt :      Red :
Syltede rødbeder, billede 4 Syltede rødbeder, billede 1 Syltede rødbeder, billede 2 Syltede rødbeder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Rødbede, rå 1 rødbede vejer ca. 110 gram.
   
  Lage:
5 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Kommes i vand, og vaskes og skurres grundigt.
kommes i vand tilsat lidt salt (1 tsk fuld). Koges ca. 1 time.

Hæld vandet fra. Koldt vand løber på, skrællen gnides af, husk handsker.
Skæres i tynde skiver.

Eddike og sukker i kog. Rødbedeskiverne i. i kog igen.

Skyl glas i Atamon. Hæld det på glas. Luk låget trods varme.

Stilles først i køleskabet når de åbnes. Rødbederne kan spises så snart de er blevet kolde.

Tips:

Husk at tage handsker på. Det kan svine





karakterer:
Opskriften er vist 985274 gange,
og udskrevet 9836 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (406 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6760 (1609 kcal)
KJ pr. Portion 6760 (1609 kcal)
Vægt ialt 1750 gram
Vægt pr. Portion 1750 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 386 KJ (91 kcal)
Protein 1.1 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 20.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-09-30 10:17:57
Hvordan skal glasset behandles før der kommer rødbeder i? Skal det skoldes?

  -   2023-08-24 16:31:54
Suppleres med lidt revet peberrod og en kvist timian og et par laurbærblade så har man fantastiske rødbeder

  -   2022-12-28 11:49:21
Kan man anvende lagen igen?

  -   2022-12-03 11:39:56
Dejlig nem opskrift😋

  -   2022-09-11 13:24:17
Rigti gode og nem opskrift 😊

  -   2022-08-18 18:02:36
Skal de stå i køleskab ?

  -   2022-06-22 22:00:30
De bedste rødbeder der findes.

  -   2021-10-20 14:30:51
Hej. Jeg har prøvet at fryse rødbede skiverne og vil så tage dem op og sylte dem. Men... skal de være frosne eller optøet inden de kommer på glas. Er det en fordel at lige koge dem i Lagen først?

  -   2021-10-14 17:56:49
En rigtig fin basisopskrift, der giver mulighed for selv at eksperimenterer med smagene (jeg tilsatte fx laurbergblade og timian). Mine kogte en time og så var de møre (men de var indrømmelsesvist heller ikke så store). Nu glæder jeg mig til at smage:-) Tak for opskriften:-)

  -   2021-09-25 10:55:06
Min familie elsker denne opskrift. Jeg spiser ikke selv rødbeder, men sylter gerne til flere i familien. Dejlig simpel opskrift, som får topkarakterer herfra

  -   2021-09-03 10:20:37
Hvor længe skal rødbederne koge i sukker og eddike?

  -   2021-08-21 11:41:26
Nu har mine nyindkøbte rødbeder kogt i en 1 time som i skriver i vejledningen, de er overhoved ikke møre, er sikker på de skal gave 1 time mere

  -   2021-03-17 12:35:55
4 kg i 8 L gryde.1 kg sukker og.1 liter eddike. Rigtig gode. Børnebørnene elsker dem!

  -   2021-02-07 08:54:29
Skær begge ender af rødbederne inden de puttes i gryden, så er det nemmere at smutte skrællen af, når de er kogt, og ind under den kolde hane

  -   2021-01-21 20:31:21
Har brugt denne opskrift masser a gange den er lige til og rødbederne bliver super gode.😁👍🏻

  -   2021-01-21 16:57:59
Dejligt med en enkel opskrift uden mystiske krydderier a la stjerneanis osv.

  -   2021-01-16 13:13:05
Kanon nemt, koger dem 2 timer

  -   2020-11-14 12:52:49
Super fed smag

  -   2020-10-21 12:38:28
Når rødbederne er kogt og skåret i skiver putter jeg dem i fryseposer i passende mængde så kan man bare tage en pose op af fryseren og koge lage til den så behøver man ikke være bange for om de kan holde sig

  -   2020-10-06 08:58:00
Jeg tilsætter dild skærme

  -   2020-08-24 01:39:52
Uspiselig alt for sure

  -   2019-12-08 13:38:47
Jeg lægger lidt hel pebberrod i lagen i glasset , så holder de sig bedre.

  -   2019-11-19 09:52:49
Jeg bruger brun økologisk rørsukker. Det er sundere og smager bedre. I kogelagen kommer jeg også nelliker, lidt stjerneanis, skivede stykker ingefær, en halv stang kanel og peberkorn. Når rødbederne er på glas lægger jeg en hel chili og en halv stang kanel ved og hælder lagen over. Lidt afhængig af hvor syrlig jeg synes lagen er, så kommer jeg en spiseskefuld honning over rødbeder, før jeg hælder lagen over.

  -   2019-08-03 19:44:19
Jeg plejer at komme en chilli i hvert glas, kan godt lide, at der er "bid" i. Spar lidt på sukkeret.

  -   2018-12-23 14:34:44
Jeg har en lage opskrift som er lidt bedre, den kan bruges til alle slags syltninger. 250 g. Sukker, 3 dl. eddike. 2 dl. Vand, det hele koges sammen. Den er ikke nær så skarp i smagen som ren eddike uden sukker i.

  -   2018-10-27 17:29:34
Der skal mere sukker i

  -   2018-10-16 15:56:09
kan man fryse rødbederne - og i så fald, hvordan og hvor længe

  -   2018-09-07 18:33:51
Vil anbefale,at bruge 25% mere sukker i lagen.....

  -   2018-09-04 09:21:42
Jeg bruger lidt mere sukker koger ikke skiver igen bare skær dem ud og på glas og lagen over

  -   2018-07-21 10:34:50
Jeg nyder vær gang, jeg henter Opskrifter hos jer. Og kan forstørrer det op . Da jeg er en ældre dame på 78. år og ser dårligt. Så jeg printer Opskrifterne ud, og giver dem videre i vores dejlige Hæk klub. Her i Herlevhuse. Tusind Tak.

  -   2017-11-05 15:00:46
Hvor længe holder de på glasset?

  -   2017-11-02 17:15:12
Det er som min mor lave det det er bare guf.

  -   2017-09-24 20:35:09
Du kan bruge det brune eddike, det bruger jeg,

  -   2017-09-24 20:33:05
De skal kun lige koge op igen og så på glas.

  -   2017-09-16 19:35:26
Hvor lang tid skal de koge i eddiken ?

  -   2017-09-08 17:15:05
Eddike er det, det almindelig brune 😃

  -   2017-03-30 08:39:23
Alt for sur

  -   2016-12-17 05:58:44
Jeg valgte at skifte det hvide sukker ud med 100g palmesukker. Smager dejligt:)

  -   2016-12-03 20:23:11
Gør det med åbent vindue eller under stærk emhætte og med lukket låg på gryden! Jeg kom lige til at indånde eddike-dampen, og det har mine lunger ikke haft godt af!!

  -   2016-11-07 13:41:16
Nelliker, peberrod og laurbærblade er et must! :-)

  -   2016-10-30 10:15:06
God opskrift. Tilsæt evt 3 fed hvidløg.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her