Jordbærtrifli

Jordbærtrifli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 20 minutter

Indsendt :      Red :
Jordbærtrifli, billede 4 Jordbærtrifli, billede 1 Jordbærtrifli, billede 2 Jordbærtrifli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
150 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
6 spsk. Portvin, mørk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2.5 dl. Yoghurt med jordbær 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
Opskrift:
Jordbærrene renses, skæres i skiver. Sukker drysses henover.

Makronerne knuses og kommes i dessertglas eller en skål så de dækker bunden. Portvin hældes henover.
Jordbærrene fordeles henover.

Yoghurt og sukker røres sammen. Fløden piskes stiv og vendes i yoghurten.
Hæld cremen henover jordbærrene.

Pynt med flødeskum og jordbær.

Lad den stå i køleskab i 4-5 timer.





karakterer:
Opskriften er vist 353655 gange,
og udskrevet 9005 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (94 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10619 (2528 kcal)
KJ pr. Pers. 1769 (421 kcal)
Vægt ialt 1264 gram
Vægt pr. Pers. 210 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 840 KJ (200 kcal)
Protein 1.5 gram
Fedt 8.4 gram
Kulhydrat 27.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-05-30 12:53:58
skal desserten være samlet før den stilles i køleskab i 4 - 5 t eller er det kun jordbærrene, der skal stå i længere tid?

  -   2019-07-31 10:08:48
Kan man i denne jordbærtrifli bruge andet end portvin? Jeg er ikke god til hedvin/spiritus i desserter.

  -   2017-07-14 12:14:40
Drysser ikke sukker på jordbærrene, de er jo søde. Heller ikke yoghurten behøver sukker.En god portvin på makronerne. Så smager det himmelsk..mums

  -   2016-04-30 17:36:37
Behøver man at lade den stå i køleskabet?

  -   2011-06-22 16:47:03
mums...så god

  -   2010-02-15 21:56:42
Dette er en meget lækker dessert, man skal dog ikke bruge portvin, smager stadig rigtig godt. ;)

  -   2008-06-24 18:27:59
mega lækkert mums LÆKKERT!

  -   2008-06-23 17:48:29
til natasja Prøv appelsin juce istedet for port/sherry god fornøjelse Lotte

  -   2008-03-15 18:11:53
Kan man godt lave den UDEN Portin eller Sherry ?

  -   2007-06-05 20:19:06
Prøv nyslynget honning i stedet for sukker. Også til alm jordbær med fløde. Vi bruger ALDRIG alm. sukker!

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg brugte cremefine i stedet for piskefløde, og letmælksyougurt i stedet for sødmælksyougurt. Rigtig lækker dessert

  -   2005-01-01 01:01:01
portvin+ 1spsk cognac

  -   2005-01-01 01:01:01
prøv det halve sukker