Mørdejstærte med Hindbær

Mørdejstærte med Hindbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Dej:
150 g.smør
4 spsk.sukker
3.5 dl.hvedemel
1 æg
 
 Fyld:
150 g.mørk chokolade
2 dl.piskefløde
2 tsk.vanillesukker
1 æg
3 spsk.sukker
10 dl.friske hindbær
 
Opskrift:
Skær fedtstoffet i stykker og kom det sammen med sukker, hvedemel og 1 æg i en køkkenmaskine. Kør det til en smidig dej. Arbejd dejen yderligere sammen med hånden og lad den stå koldt i mindst 20 min. Rul dejen ud på bagepapir til 2 store, runde bunde, ca 23 cm i diameter. Læg dem på plader, prik dem med en gaffel og bag dem ved 175 grader på nederste rille i ca 20 min. Lad dem køle og træk derefter forsigtigt papiret af. Smelt chokoladen i vandbad, pensl bundene med den og lad den stivne. Pisk fløden stiv og tilsæt vanillesukker. Del det andet æg og pisk blommen i fløden. Læg den ene bund på et fad, bred fløden over og drys med sukker. Dæk fløden med hindbær, men gem 10-15 til garnering. Læg den anden bund på med chokoladen opad og tryk den let til. Garner med de resterende hindbær og lad tærten stå koldt mindst 30 min.





karakterer:
Opskriften er vist 27841 gange,
og udskrevet 365 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-09-29 20:07:14
Opskriften lyder rigtig god, men synes den er svær at danne sig et overblik over og hvordan det hele lige hænger sammen og skal laves... Sikkert nemt nok hvis man følger den slavisk, men synes det virker uoverskuelig. Hvorfor æggeblommen kun?