Hyldedrik

Hyldedrik, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Kolde drikke

Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst

HøjtidSkt. Hans

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hyldedrik, billede 4 Hyldedrik, billede 1 Hyldedrik, billede 2 Hyldedrik, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
20 Hyldeblomstskærme
2 spsk. Citronsyre
1000 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
10 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Citron, skal og saft heraf saften af 1 citron er beregnet til 0.4 dl eller 40 gram, hertil kommer 10 gram skal.
Opskrift:
Hyldeblomstklaser, citronsyre, citronsaft og -skal samt sukker blandes og overhældes med kogende vand. Stilles koldt og trækker 4-5 dage under låg. Sigtes og hældes på flasker. Sæt et par flasker i køleskabet, og frys resten ned, f.eks. i rensede mælkekartoner. Så slipper du for at bruge konserveringsmidler.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hyldeblomstsaft

karakterer:
Opskriften er vist 91741 gange,
og udskrevet 2933 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (68 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17112 (4074 kcal)
KJ pr. Portion 17112 (4074 kcal)
Vægt ialt 2100 gram
Vægt pr. Portion 2100 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 814 KJ (194 kcal)
Protein 0.0 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 47.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-06-13 22:29:05
super opskrift. har brugt den i mange år, men jeg bruger rørsukker giver en flot gylden farve. tænker om man kan bruge citron saft i stedet for citroner. ???

  -   2007-06-09 14:20:19
Hyldedrik er den bedste sommer drik man kan drikke især når hyldedrikken er kold

  -   2007-06-06 12:28:58
Citronsyre skal opløses i KOLDT vand.

  -   2005-01-01 01:01:01
Spis en masse honning fra din lokale biavler gem de tomme plastbøtter frys din hyldedrikderi ,det er nemlig godt ,begge dele

  -   2005-01-01 01:01:01
der er godt nok meget sukker

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg bruger også 1/2 brun farin halv sukker, og 1 spsk. citronsyre og 1 spsk vinsyre

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg bruger den samme opskrift, men bruger ½ kg lys farin i stedet for sukkeret.

  -   2005-01-01 01:01:01
Godt tip med mælkekartoner. Jeg var ved at løbe tør for tomme isembalager til årets forbrug.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er nemmere at fryse det ned i isterningsposer så kan man nøjes med at tage lige det man skal bruge ud af fryseren