Babka (polsk)

Babka (polsk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Polen

PolenIndsendt :     

Ingredienser:
3 pk.tørgær
1.8 dl.lunken vand
1 spsk.sukker
1000 g.hvedemel
 
3.6 dl.mælk
275 g.smør el. margarine
200 g.sukker
6 æg
2 æggeblommer
1.5 tsk.salt
2 æggehvider
 
 Smuldredej:
50 g.sukker
70 g.hvedemel
1 tsk.stødt kanel
50 g.smør el marg. (smeltet og afkølet)
 
Opskrift:
Smør bund og sider i 2 springforme (25 cm i diameter)

Smuldredej:
Sukker, mel, kanel og margarine ”æltes” sammen til en smuldredej, og sættes til side.

Gæren opløses i lunken vand, tilsæt 1 spsk sukker og ca 75g mel. Rør det sammen og lad der hvile i 5-10 min. Varm mælk og margarine til det er smeltet, og lad det afkøle til det er lunkent. Pisk æg, æggeblommer og 200 g sukker til det skummer. Tilsæt mælkeblandingen, salt og gæren, og rør til det er ensartet. Tilsæt melet lidt efter lidt, til dejen er blød og glat. Æltes igennem på et melet bord. Del dejen i 2, og fordel dejen i springformene. Dæk med et fugtigt stykke og lad det hæve et varmt sted til dobbelt størrelse, ca 2 timer.

Ovnen forvarmes til 175 C. Pisk æggehviderne let sammen og stryg det på kagerne. Drys derefter smuldredejen oven på kagerne. Bages i 50 – 55 min.

Afkøles 3 -4 min i formene og vendes ud på rist, til de er helt kolde.

Kan evt. pyntes med glasur, der er lavet af: 2 æggehvider, ca 200 g sigtet flormelis og ½ tsk citronsaft. Pisk æggehviderne stive, tilsæt flormelis under piskning, pisk i 10 min eller til det skinner. Tilsæt citronsaft og pisk yderligere 2 min.

Tips:

Denne dessert, som er en mellemting mellem kage og sødt brød, bliver ofte bagt til påske.





karakterer:
Opskriften er vist 33494 gange,
og udskrevet 380 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu