Lammesteg fra Portugal

Lammesteg fra Portugal, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Oprindelsesland : Portugal

PortugalIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 kg.lammeryg eller lammebov
2 dl.tør hvidvin
2 fedhvidløg
1 tsk.salt
0.5 tsk.friskkværnet hvid peber
2 tsk.timian
5 løg
4 tomater
 
 Panering:
2 dl.revet hvidt brød
2 hedhvidløg
1 tsk.salt
1 bdt.hakket persille
1 dl.olivenolie
 fransk sennep
 
Opskrift:
Bland vin, presset hvidløg, salt, peber og timian godt sammen.

Skær alt overflødigt fedt af lammekødet og læg det i en smalt fad. Hæld marinaden over og lad det stå koldt til næste dag. Vend kødet nogle gange undervejs.

Tag kødet frem, nogle timer før tilberedning, så det har stuetemperatur.
Læg kødet på en rist over bradepanden. Hæld marinaden i panden og læg løg, skåret i både ved siden af. Stik et stegetermometer i den tykkeste ende af stegen. Steg lammekødet ved 175 grader.

Bland brødet med presset hvidløg, salt, persille og olivenolie. Det skal blive en løs masse.

Del tomaterne i halve. Salt snitfladen let og læg en klat af paneringen på.

Når stegetermometeret viser 70 grader tages stegen ud af ovnen. Øg varmen til 225 grader. Smør sennep over stegen og dæk med resten af paneringen. sæt tomaterne i ovnen og lad dem bage i ca. 12 minutter til paneringen er sprød.

Lad kødet hvile lidt inden det skæres ud i tynde skiver. Pisk skyen med hvidvin og si den over i en gryde. Lad den koge kraftigt et par minutter – og server så retten.

Forslag til tilbehør:
Server stegen med tomaterne, løgene, skyen samt råstegte kartofler (eller kartoffel både)





karakterer:
Opskriften er vist 14400 gange,
og udskrevet 388 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
den er lidt sur!

  -   2005-01-01 01:01:01
MUMS!!!