Romersk lammekølle

Romersk lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Rom

RomIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.lammekølle med ben
1 tsk.salt
1 tsk.ingefær
 groftkværnet peber
2 dl.vand
1 dl.hvidvin
1 spsk.kryddereddike
 
 Sauce:
2-3 ansjosfileter eller sardinfileter
1 tsk.rosmarin
1 tsk.majsstivelse
1 dl.fløde
 salt
 peber
 
Opskrift:
Lammekøllen gnides med salt, ingefær og peber og lægges i en lille bradepande. Brunes i ovnen ca. 15 min. ved 225 grader.

Køllen tages ud og varmen dæmpes til 160 grader. Vand, hvidvin og kryddereddike blandes og hældes i bradepanden.

Køllen steger i 1 1/4 - 1 1/2 time afhængig af hvor rosa man ønsker den.

Saucen:
Stegeskyen hældes i en gryde og skummes for fedt. Ansjoserne presses gennem en hvidløgspresser ned i saucen og rosmarin tilsættes. Saucen koger et par min.

Majsstivelse og fløde røres sammen og hældes i. Saucen varmes igennem og smages til med salt og peber.

Båndspaghetti eller kartofler og ærter serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 11388 gange,
og udskrevet 267 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-06-09 13:21:22
det er en god opskrift og det smager godt

  -   2005-01-01 01:01:01
Bradepanden skal være af metal, ellers kan den springe pga. den kolde eddike,vand og vin-blanding