Lam med ansjosesauce på romersk vis

Lam med ansjosesauce på romersk vis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Rom

RomIndsendt :     

Ingredienser:
1 kg.kød fra lammekølle
 lammekøllens ben
1 spsk.frisk rosmarin
3-5 ansjosfiletter
10 fedhvidløg
2 grofthakkede løg
3-4 stilkepersille
3 spsk.olivenolie
3-4 spsk.hvidvinseddike
 salt
 peber
 
Opskrift:
Benet fra lammekøllen deles i små stykker. Brun køllebenene i olivenolie i en gryde. Tilsæt 4 fed hvidløg, de grofthakkede løg og persillen. Hæld vand ved, så køllebenene dækkes, og kog fonden langsomt op.

Hak rosmarinen og de resterende fed hvidløg fint. Skær ansjoserne i små stykker. Det hele stødes til pasta i en morter, og hvidvinseddiken tilsættes lidt efter lidt. Rør sammen til en jævn creme.

Kødet skæres i stykker, ca. en ½ cm. og ca. 6 cm. i diameter, og krydres med salt. Kødstykkerne brunes på en opvarmet pande med olivenolie i ca. 10 minutter. Rør sammen til en jævn creme. Kødstykkerne skal vendes jævnligt.

Når kødet er mørt, hældes saucen ved kødet sammen med den mængde fond, du syntes for at få rette konsistens. Varm kødet og saucen igennem, og smag til med salt eller peber.

Hæld kødet og saucen over i et højt fad, og serveres med f.eks. ovnstegte kartofler og en god flaske rødvin.





karakterer:
Opskriften er vist 10834 gange,
og udskrevet 189 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu