Russisk sortbrød

Russisk sortbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :     

Ingredienser:
75 g.gær
6 dl.lunkent vand
1 spsk.salt
1 spsk.sukker
2 spsk.kommen
2 tsk.pulverkaffe
2 tsk.løgpulver
½ spsk.tørret fennikel
½ dl.eddike
½ dl.sirup
50 g.smeltet margarine
450 g.groft rugmel
250 g.fuldkornshvedemel
450 g.hvedemel
 
 Glasur:
1 tsk.maizena
1 dl.vand
 
Opskrift:
Gæren udrøres i det lunkne vand. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 minutter.

Dejen slås ned og formes til 2 brød. Efterhæver ca ½ time på plade

Bagetid ca 45 minutter ved 200 grader.

Glasur:
Maizena og vand røres sammen og koges under konstant omrøring ca 1 minut. Brødene pensles med blandingen og stilles i ovnen igen 2-3 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 17103 gange,
og udskrevet 334 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-09-30 14:43:42
Hvis du kan lide at bage et godt brød, skal du prøve dette. Det er simpelthen kanon lækkert! - Det kræver jo lidt forberedelse, men er helt sikkert besværet værd. Du kan evt. nøjes med den halve mængde gær og lade dejen hæve et køligt sted i ca. 6 timer. Det gør brødet rigtigt lækkert.