Serbisk fiskesuppe

Serbisk fiskesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SuppeRet : Suppe - Fiskesuppe - Fiskesupper

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk

Oprindelsesland : Serbien

SerbienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.fiskefileter af 2-3 forskellige slags fisk (fx torsk sej rødspætte eller helleflynder)
 
 Til fiskefond:
2 l.vand
1 dl.tør hvidvin
 fiskehoveder skrog og finner
1 porre
4 chalotteløg
1 laurbærblad
5-6 hvide peberkorn
 
 Endvidere:
4 chalotteløg
2 røde peberfrugter
1-2 fedhvidløg
3 spsk.konc. tomatpuré
1 knsp.cayennepeber
1 spsk.friskhakket merian eller 1 tsk. tørret
75 g.(små) hvide bønner
 salt
 peber
 
 Til drys:
1 lille bdt. persille
 
Opskrift:
Skyl bønnerne og læg dem i blød i rigeligt koldt vand i mindst 8 tim. Hæld vandet fra bønnerne og kog dem i frisk, koldt vand til de er møre, ca 45 min. Fiskefonden: Gør porre og løg i stand og snit dem groft. Kom alle ingredienser til fonden i en gryde, bring den langsomt i kog, skum omhyggeligt og lad fonden simre uden låg i 20-25 min. Si fonden, mål 1½ ltr af og kom den tilbage i gryden. Pil chalotteløgene og hak dem fint, befri peberfrugterne for frøstol og kerner og skær dem i tynde strimler. Bring fonden i kog igen og tilsæt chalotteløg, peberfrugter, knust hvidløg, tomatpuré og krydderier. Lad det koge for svag varme i ca 5 min. Gå fisken efter for småben og skær den i mundrette stykker. Kom fisken i suppen og lad den småkoge i 4-5 min. Varm de kogte hvide bønner i suppen det sidste min. Smag til med salt og peber. Servér suppen rygende varm, drysset med friskhakket persille. Tips: Nyd suppen med godt brød eller flûtes til. Den er så mættende, at den kan gøre det ud for hovedret. Husk at få fiskehoveder, -skrog, og -finner med, hvis fiskehandleren fileterer.

Tips:

Serveres som forret





karakterer:
Opskriften er vist 13927 gange,
og udskrevet 227 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-11-10 02:21:04
Hvad gør denne suppe serbisk? Det er jo saltvandsfisk?