Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/skagenslapper/ Boller Brød og Boller, Brunch, Efterår, Forår, Morgenmad, Sommer, Vinter

Skagenslapper

Skagenslapper er lækre morgenmadsstykker med en bund af solsikkekerner og et gavmildt drys på toppen af blå birkes og nogle gange også sesamfrø. Jeg er vild med kerner og frø i bagværk og drysser derfor med begge dele.

Min opskrift på skagenslapper er ikke en helt traditionel rundstykke-opskrift, men langtidshævet og med tid til den gode smag, som jeg foretrækker dem. Lidt ala koldhævede boller, som smager ualmindeligt lækkert  og perfekt til morgenbordet og den hyggelige weekend brunch.

Prøv også: min bedste opskrift på pandekager >>

Skagenslapper
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT10HPT25M10
Ingredienser
  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 2 tsk flagesalt
  • Derudover
  • 2 dl solsikkekerner
  • 2 spsk blå birkes
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom vand i en skål og rør gær ud i vandet. Rør fuldkornsmel og hvedemel og rør dejen godt sammen, gerne på en røremaskine i 10-12 minutter til dejen er blød og smidig. Rør tilsidst salt i.

Kom dejen i en ren skål og dæk den til med et låg eller en tallerken. Stil på køl natten over, eller i 10-18 timer.

Tag dejen ud af skålen, når den har hævet færdigt på køl. Fold dejen nogle gange på et meldrysset bord og skær dejen ud i 10 lige store stykker.

Kom solsikkekerner på en tallerken og ‘dyp’ bunden af hver bolle godt i solsikkekerne. Tryk let, så solsikkekernerne sidder godt fast og placer bollerne på en bradepande med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys med blå birkes og sesamfrø.

Tænd ovnen på 210 grader varmluft og lad bollerne efterhæve på køkkenbordet, mens ovnen blivere varm.

Bag i 18-20 minutter til bollerne er sprøde og lækre.