Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fransk-landgryde/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Franske retter, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Fransk landgryde

Denne opskrift på Fransk landgryde opstod ved lidt dagdrømmerier og længsel efter at nyde et godt måltid en fransk sommerdag i Frankrig. Den er såmænd ikke et minde fra en ferie, men titlen fransk landgryde er glimrende beskrivende for retten og den smager som en ret, man snildt kunne få serveret i et charmerende fransk landkøkken. Uanset navn, så smager den skønt og er virkelig lækker og nem at lave.

Fyldt med smag og gode grøntsager. Man kan komme en rest kylling eller andet godt i, ligesom den også vil være lækker med fx. hvide bønner, linser eller lignende.

Fransk landgryde
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT20M4
Ingredienser
  • 400 g kålpølse, i skiver
  • 1 kg kartoffel, i tern, kogte og afkølede
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 aubergine, skåret i tern
  • 2 gulerod, skåret i tynde skiver
  • 2 rød peberfrugt, skåret i tern
  • 1 squash, skåret i tern
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 stængel frisk rosmarin, finthakket
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 0,50 dl piskefløde
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 håndfuld bredbladet persille
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist pølser i olivenolie på en stor sauterpande til de får farve og lidt sprød kant.

Tilsæt løg, hvidløg, aubergine, gulerod, peberfrugt, squash, timian, rosmarin og røget paprika og rist til grøntsagerne tager farve og det dufter skønt.

Tilsæt kartofler, hakkede tomater og grøntsagsboullion, samt lidt piskefløde. Lad retten simre med låg i 10 minutter og smag til med salt og friskkværnet peber.

Server retten i dybe tallerkner med bredbladet persille.