Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/finskbroed/ Cookies og Småkager Juleopskrifter, Julesmåkager, Kager og søde sager

Finskbrød

Sprøde og klassiske finskbrød, som smager så dejligt.

Disse skønne klassiske småkager er nemme at bage og en dejlig lille småkage, som hører til på julebordet. Her drysser jeg dem traditionelt med perlesukker og mandler. Men når jeg laver en portion, så laver jeg lige så ofte lidt forskelligt drys til, som fx pebermyntestokke eller hasselnødder og perlesukker.

Du kan finde alle mine forslag til drys under opskriften og det er jo en lidt snild måde, at variere den samme småkage på en dejlig nem måde.

Prøv også: alle mine opskrifter på julesmåkager >>

Finskbrød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT15M50
Ingredienser
  • 250 g hvedemel
  • 65 g sukker
  • 0,50 øko citron, 1/2 tsk. fintrevet skal herfra
  • 200 g smør
  • 1 æg
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til at pensle med
  • 50 g perlesukker
  • 50 g mandler, smuttede og finthakkede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bland mel, sukker og citronskal sammen i en skål. Smuldr smør i blandingen, til det er som savsmuld og saml til sidst dejen med et æg.

Ælt dejen let sammen og stil den på køl i en time eller til næste dag.

Rul dejen ud i en tykkelse af 1 cm. Skær finskbrød ud i passende størrelse og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Pensl alle småkagerne med sammenpisket æg og drys med perlesukker og hakkede mandler.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft midt i ovnen i 9-12 minutter.