Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-quesadillas/ Aftensmad Mexicansk

Kyllinge Quesadillas

Kylling quesadillas er en af livretterne i min familie. Quesadillas i det hele taget – men særligt denne krydrede møre kylling i tomatsauce med spinat, cheddar og lækre topping er favoritten i øjeblikket.

Quesadillas er en mexicansk ret med fyld lagt mellem to tortillaspandekager, og ristes på panden eller i ovn til de er sprøde. De kan serveres helt enkelt som de er, skåret ud i trekanter. Jeg kan dog godt lide at servere dem med toppings, så det bliver et herligt fiesta hverdagsmåltid.

Prøv også: opskrift på mexi bow>>

Kylling quesadillas med krydret tomatsauce
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT20M4
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 kyllingebryst, i små tern
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 0,50 rød chili, finthakket (mild/mellem styrke)
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Dertil
  • 8 tortillas pandekager
  • 200 g cheddar ost, friskrevet
  • 125 g baby spinat
  • Tilbehør
  • 1 spsk cremefraiche 18 %
  • 1 dryp sriracha chilisauce
  • 2 lime
  • 2 håndfulde frisk koriander
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en sauterpande med olivenolie, til de er bløde og klare. Tilsæt kylling, spidskommen og koriander og brun kyllingekødet på panden under omrøring. Tilsæt derefter hakkede tomater, chili og grøntsagsboullion. Rør rundt og lad det simre uden låg i 15 minutter eller til kyllingen er mør og gennemstegt.

Smør den ene halv del af hver tortillapandekage med kylling og tomatsauce, drys med cheddar og lidt spinat og fold den anden halvdel over.

Steg den på begge sider på panden ved middelvarme, til pandekagen er sprød og osten er smeltet.

Fortsæt til alle 8 pandekager er tilberedt.

Skær ud i trekanter, eller i halve, og server med striber af cremefraiche og sriracha, finthakket koriander og lime til at dryppe over.