Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mexicansk-risret/ Aftensmad Bålmad, Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mexicansk, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vegetar, Vinter

Mexicansk risret

Mexicansk risret er så vildt lækkert og opskriften kan jeg virkelig varmt anbefale jer at prøve.

Her har jeg lavet den i en udgave uden kød og virkelig mange skønne grøntsager, for med alle de lækre krydderier, ris og velsmag, så mangler det ikke. Hvis man ikke lige er til bønner, så prøv i stedet med grønne linser eller belugalinser – eller med kylling eller oksekød der lige er brunet af med løgene. Det fungere alt sammen perfekt! Server retten i al sin enkelhed eller kom den i tortillawraps eller spidskålswraps med ekstra frisk grønt.

Prøv også: Ugentlig madplan fra Valdemarsro >>

Mexicansk risret
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 gulerod, skåret i små tern
  • 1 squash, groftrevet
  • 0,50 rød chili, uden kernehus og finthakker (tilføj mere efter smag)
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 0,50 tsk kanel
  • 2 tsk røget paprika
  • 300 g basmati ris
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse sorte bønner
  • 140 g majs, fra dåse eller frost
  • 2 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 125 g cherrytomater, skåret i tynde både
  • 3 spsk olivenolie, til stegning
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 avocado, skåret i tern
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
  • 125 g cheddar ost, friskrevet
  • 1 spsk sriracha chilisauce, efter smag og behag
  • 1 lime, skåret i både
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med olie og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde og klare. Tilsæt squash, rød chili, spidskommen, koriander, kanel, røget paprika og rør godt sammen.

Kom basmatirisene i en sigte og skyl dem meget grundigt. Rør dem derefter i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater. Bring i kog under omrøring, skru ned for varmen og lad det simre under låg i 15 minutter.

Tilsæt bønner, majskerner og rød peberfrugt og varm igen op til kogepunktet. Læg låg på og sluk for varmen. Lad retten trække smag og risene blive møre i 15 minutter.

Smag til med salt og peber. Rør tomaterne i og anret risretten på et fad med tilbehøret til servering.