Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fladbroed-med-kylling/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Frokost, Madpandekager og madvafler, Mellemøstens køkken, Natmad, Nem Hverdagsmad, Sommer, Studenterfester og studenterkørsel, Vinter

Fladbrød med kylling og haydari

Bløde fladbrød med saftige kyllingekødboller og cremet haydari fyldt med god smag og toppet med masser af sprødt grønt.

En aftensmad som denne kunne jeg snildt sætte på min families madplan hver måned. Nøj, det smager skønt! Nemt og lækkert og jeg laver gerne lidt ekstra af det hele, så der også er til en nem frokost. Haydarien er også lækker som dip, eller til at vende med kartofler, til falafler og andet godt.

Fladbrød med kyllingekødboller og haydari
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • Kyllingekødboller
  • 400 g hakket kylling
  • 2 forårsløg, fintsnittede
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk sesamfrø
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Haydari
  • 1 rød peberfrugt
  • 250 g feta
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
  • 1 tsk sød paprika
  • 0,50 tsk røget paprika
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 3 spsk olivenolie
  • Til servering
  • 8 fladbrød
  • 2 avocado, i skiver
  • 125 g feldsalat
  • 0,50 agurk, i tern
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld bredbladet persille
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Haydari
Halver peberfrugten på langs og fjern frøstol og stilk.

Læg den på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad og bag den i ovnen i cirka 20 minutter ved 175 grader.
Hold øje med den! Peberfrugten skal være mørk på skindet, og det går først ret langsomt, men så lige pludselig er den der.

Tag peberfrugten ud og lad den køle af, til den stadig er godt lun og kom den i en frysepose og luk den til. Lad den stå i en halv times tid og fjern skindet.

Kom peberfrugtkød i en blenderskål sammen med de øvrige ingredienser, dog undtaget olien. Blend godt igennem, til konsistensen er cremet. Smag til og tilføj lidt olivenolie, hvis det er nødvendigt.

 Kyllingekødboller
Rør farsen sammen af kyllingekød, forårsløg, koriander, ingefær, hvidløg, salt og peber.

Form små kyllingeboller af farsen og steg dem på panden i olie i 7-8 minutter. Vend dem hyppigt, så de bliver fint runde.

Tjek om de er gennemstegte, kom en spsk brun farin på panden sammen med sesamfrø og vend kyllingekødbollerne i sukkeret, så de bliver lidt glaserede.

Saml fladbrødene
Fordel haydari på fladbrødene, og kom kyllingekødboller, feldsalat, agurk og avocado på. Drys med mynte og persille.