Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fiskelasagne/ Aftensmad Bålmad, Fisk & Skaldyr, Grill, Mad i fad og ovnretter, Pasta

Fiskelasagne

Denne fiskelasagne er en skøn måde at få spist en masse god fisk – og mine børn er vilde med retten, som bliver dejligt smovset og er fyldt med god smag.

Jeg bruger torsk og laks, samt rejer i denne fiskelasagne, men du kan også bruge andre varianter af fisk alt efter smag og hvad der lige er hos fiskehandleren den dag.

Spinatfyldet, tomatsaucen og mornaysaucen er uimodståeligt lækkert i så godt selskab med fisk og lasagneplader.

Prøv også: min opskrift på rødspætter med persillesauce >>

Fiskelasagne
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT45M4
Ingredienser
  • Tomatsauce
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Spinatfyld
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 500 g spinat, frosne
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1,50 dl piskefløde
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk olivenolie, til stegning
  • Mornaysauce
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 125 g frisk mozzarella
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 drys muskatnød, fintrevet
  • Derudover
  • 250 g laks, skåret i grove tern
  • 250 g torskefilet, skåret i grove tern
  • 75 g rejer
  • 9 lasagneplader
  • 25 g rasp
  • 30 g parmesan, groftrevet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tomatsauce
Sauter løget i en sauterpande i olie, til de er bløde og klare.

Tilsæt hvidløg, oregano, hakkede tomater og lad saucen simre svagt uden låg, mens du laver spinatfyldet og mornaysauce. Smag til med salt og peber.

Spinatfyld
Sauter løg på en pande med olivenolie til de er klare og bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt den frosne spinat og varm igennem til den er helt tøet op.Tilsæt piskefløde, basilikum, samt friskrevet muskatnød, salt og friskkværnet peber.

Mornaysauce
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i til en melbolle. Pisk mælk i lidt efter lidt, mens saucen varmes op til kogepunktet.

Kom ost i og rør rundt til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Saml fiskelasagnen
Smør et ovnfast fad og læg skiftevis mornaysauce, spinat, tomat, fisk, lasagneplader i lag. Afslut med bechamelsauce og drys med lidt revet ost og en smule rasp.

Bag fiskelasagnen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter eller til lasagnepladerne er møre.