Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/wienerschnitzel/ Aftensmad Familiefavoritter, Mormormad

Wienerschnitzel

Sprød og saftig Wienerschnitzel er en rigtig klassiker og det smager virkelig forrygende dejligt.

De klassiske Wienerschnitzler laves af kalvekød og serveres ’med dreng’, som er skive citron, toppet med benfri sild, kapers og friskrevet peberrod. Derudover serverer jeg gerne sprøde ovnbagte kartoffelskiver og smørstegte ærter til den klassiske ret.

Det smager så skønt med alt tilbehøret og topping sammen.

Prøv også: opskrift på forloren hare >>

Wienerschnitzel
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • Wienerschnitzel
  • 4 kalveschnitzel, ca. 150-175 g pr stk
  • 1 dl hvedemel
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 æg, sammenpisket
  • 2 dl rasp
  • 3 spsk olivenolie, til stegning
  • 30 g smør, til stegning
  • Dreng
  • 1 øko citron, i skiver
  • 1 dåse benfri sild
  • 2 spsk peberrod
  • 2 spsk kapers
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 1 kg kartoffel
  • 1 olivenolie
  • 300 g ærter, frosne, optøede
  • 1 spsk smør, til ærterne
  • flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Ristede kartoffelskiver
Skær kartoflerne i 1 cm tykke skiver, vend dem i olie og salt og kom dem på en bradepande med bagepapir.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 30 minutter.

Wienerschnitzel
Bank kødet fladere med en kagerulle eller kødhammer. De skal gerne være omkring 1/2 cm tykke. Vend dem på begge sider først i en skål med hvedemel blandet med salt og peber. Derefter i en skål med sammenpisket æg og tilsidst i en skål med rasp, salt og peber.

TIP – Wienerschnitzlerne skal steges en ad gangen i friskt smør og olie på en ren pande hver gang. Det giver det bedste resultat og sikre en flot stegning på alle snitzler. Panden skal derfor tørres ren med et stykke køkkenrulle mellem hver schnitzel. 

Varm en stor pande op med olie, kom en klat smør på og lad det bruse af. Steg en schnitzel i 1-2 minutter på hver side. Lad den hvile på en bagerist sat over et stykke bagepapir. Tør panden af og steg næste schnitzle i frisk smør og olie. Fortsæt til alle wienerschnitzlerne er stegt.

Varm de 4 brunede wienerschnitzler nederst i ovnen de sidste 5 min. af kartoflernes bagetid.

Ærter
Lad smør bruse af på en ren pande og lynrist ærterne i ét minut ved høj varme, under omrøring. Drys med salt og friskkværnet peber og server til wienerschnitzlerne mens ærterne er rygende varme.

Servering
Server wienerschnitzel med en citronskive, toppet med sild, kapers og peberrod,  samt kartoffelskiver og smørristede varme ærter.