Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spinattaerte/ Aftensmad Efterår, Forår, Mad på budget, Madtærter, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vegetar, Vinter

Spinattærte

Spinattærte smager så dejligt og den lækre tærte er både mættende, luftig  og cremet på en gang.

Jeg topper den med mozzarella og pinjekerner for det passer bare virkelig godt til denne madtærte.  Nyd den til både aftensmad, buffet og frokostretter. Den smager dejligt både lun og kold.

Du kan variere den med hvad du har på lager, fx med en god chorizo skåret i små tern, eller med feta. På denne måde kan man fint bruge opskriften til at undgå madspild og få ryddet op i køleskabet.

Prøv også: opskrift på kyllingetærte >>

PT1H30MPT30M4

Spinattærte

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Grov tærtedej
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • Fyld
  • 450 g spinat, frosne, optøet
  • 4 æg
  • 200 g hytteost
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • 125 g frisk mozzarella, i skiver
  • 30 g pinjekerner
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.

Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform, min er 24 cm

Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.

Fyld til spinattærte
Pres væden fra den optøede spinat og rør den sammen i en skål med æg, hytteost, cremefraiche, muskatnød, salt og peber.

Fordel fyldet i den forbagte tærtebund. Fordel mozza­rellaen i stykker henover fyldet og drys til sidst med pinjekerner.

Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-­35 minutter, til æggemassen er stivnet.