Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tyrkisk-pide-med-oksekoed/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Frokost, Madbrød, Mellemøstens køkken, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Tyrkisk pide med oksekød

Pide med oksekød og super god krydret smag, det smager så godt!

Tyrkisk pide og peinirli har begge med den karakteristiske form som en sejlbåd med spidse ender og høje brødkanter, hvor fyldet er i midten. Denne pide tilbereder jeg gerne med krydret kødfyld eller med pepperoni og mozzarella.

Her er den lavet med koldhævet dej, som giver brødet en super god smag. Jeg rører den sammen aftenen før, så er det nemt og hurtigt at lave de tyrkiske pide til aftensmaden. Serveret med krydret cremefraiche dressing og bredbladet persille, som giver en skøn smag til den lækre bådpizza.

Tyrkisk pide med oksekød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT24HPT45M4
Ingredienser
  • Dej
  • 10 g gær
  • 3,50 dl vand, stuetempereret
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • Fyld
  • 1 løg, finthakket
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 30 g koncentreret tomatpuré
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk olivenolie
  • 250 g frisk mozzarella
  • Dressing
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld purløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Dej
Opløs gæren i vand i en skål og rør hvedemel, olivenolie og salt i.

Rør dejen i en røremaskine i 10 minutter ved middelhastighed til dejen er smidig, glat og blød.

Kom dejen i en skål smurt med olivenolie og vend den, så den er dækket af olivenolie.

Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter på køkkenbordet og stil derefter dejen i køleskab imellem 10-24 timer.

Fyld
Sauter løg i en gryde med olie til de er klare og bløde.

Tilsæt oksekød, skru op for varmen og brun hurtigt kødet af under konstant omrøring.

Kom hvidløg, krydderier og tomatpure i gryden og rør det godt sammen og smag godt til med salt og friskkværnet peber.

Sæt det i køleskabet, så det kan køle hurtigt af.

Form de tyrkiske pide
Varm ovnen op med bagestål til ovnens højeste temperatur en time før bagning.

Drys mel på køkkenbordet. Del dejen til antal personer og tryk hver dej ud i en aflang oval, buk kanten ind, så den bliver lidt tykkere hele vejen rundt og sno til sidst enderne til en spids.

Læg dem på et stykke bagepapir, der kan være to på et stykke bagepapir.

Fordel oksekødsfyld og mozzarella i mindre stykker i brødet.

Skru ovnens temperatur ned til 210 grader varmluft og skub bagepapiret med de tyrkiske pide ind på den varme plade. Bag i cirka 13-15 minutter eller til brødet er sprødt og gyldent.

Rør dressingen sammen af creme fraiche, purløg, presset hvidløg, salt og peber.

Fordel striber af dressing over de friskbagte tyrkiske pizzaer og drys med finthakket persille.