Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pandekagelagkage-med-chokolade/ Dessert Festmad, Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager, Lagkage, Pandekager

Pandekage Lagkage med chokolade

Pandekage Lagkage kan laves på utallige måder og der er noget helt overdådigt over de mange ‘tusinde lag’ fyldt med lækre sager.

Prøv også den dejlige kage med fyld af bananer og hjemmelavet kagecreme eller den nemme med syltetøj og flødeskum

Jeg har fyldt denne pandekage lagkage med karamel, med chokoladeganache og gavmilde mængder hakket chokolade. Hvis man ikke synes jeg har været gavmild nok med chokoladen, så kommer man bare mere i.

Prøv også: pandekagekage med bær og flødeskum >>

Pandekage Lagkage
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT5HPT2H8
Ingredienser
  • Chokolade ganache
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade
  • Karamel
  • 2 dl piskefløde
  • 110 g sukker
  • 50 g glukosesirup
  • 1 knivspids salt
  • Pandekager
  • 0,50 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • 4 spsk hvidtøl
  • 1 knivspids salt
  • 180 g hvedemel
  • 1 spsk smør, til stegning
  • Pynt/fyld
  • 5 dl piskefløde, pisket til skum
  • 100 g mørk chokolade, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Chokoladeganache
Varm fløden op til 95 grader. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i, til det er ensartet. Hæld det i en skål og afkøl til stuetemperatur. Rør det godt og dæk til med film direkte på chokoladen, så der ikke dannes kondens. Sæt på køl i min. 4 timer. Rør ganachen igennem, så den bliver lækker cremet.

Karamel
Kog piskefløde, sukker og glukosesirup op og rør af og til i det, til temperaturen er 112 grader. Drys salt i, rør rundt og lad karamellen køle af til stuetemperatur.

Pandekager
Skrab kornene ud af vaniljestangen og fordel dem i sukkeret. Pisk sukker, vanilje, kardemomme, æg, mælk, øl og salt sammen. Sigt hvedemel i, pisk dejen sammen og lad den hvile i 30 minutter.

Steg pandekagerne i smør, til de er gyldne. Lad dem køle af, inden pandekagelagkagen samles.

Saml lagkagen
Pisk fløden til skum. Læg en pandekage på et fad. Fyld karamel og chokoladeganache i to sprøjteposer. Sprøjt en cirkel med karamel og en cirkel med ganache og smør et lag flødeskum på. Læg en pandekage på og fortsæt lag på lag, til den sidste pandekage er lagt på. Drys til sidst med hakket mørk chokolade på toppen.