Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brownie/ Dessert Kager, Kager og søde sager, Nytårsdessert

Brownie

Lækker brownie med en fyldig og skøn chokoladesmag.

Helt perfekt, uimodståelig smovset og ægte chokoladekærlighed ♡

Brownies skal bages dagen før de skal serveres, da kagen bliver ekstra god af at få lov at sætte sig. Den vil nemlig føles lidt ubagt, når den er færdigbagt, men vil sætte sig i køleskabet natten over og blive lækker til næste dag.

Brug en dejlig chokolade, som du holder af at spise, som den er. Jeg kan selv godt lide en chokolade 54-60 % til denne kage.

Prøv også: min opskrift på banankage >>

Brownie
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT24HPT30M12
Ingredienser
  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade, grofthakket
  • 4 æg
  • 225 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 110 g hvedemel
  • 0,50 tsk flagesalt
  • 100 g valnødder, grofthakkede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør to tredjedele af chokoladen i det smeltede smør. Rør, til det er helt ensartet.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Rør chokoladesmørblandingen i. Bland hvedemel og salt sammen, sigt det i dejen og rør godt rundt. Tilsæt derefter de grofthakkede valnødder og den sidste tredjedel grofthakket chokolade. Vend dejen godt sammen.

Hæld dejen i et ovnfast fad på 20 x 20 cm beklædt med bagepapir og bag brownien i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 25-27 minutter. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, men brownien skal føles ubagt i midten, når den tages ud.

Lad brownien køle af i formen og stil den derefter i køleskabet til næste dag, så den kan sætte sig.

Drys med lidt saltflager på hvert stykke ved servering.