Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolade-lagkage/ Dessert Festmad, Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager, Lagkage, Påskefrokost

Chokolade Lagkage

Lækker og smovset chokoladelagkage med et cremet fyld af luftig chokolademousse og toppet med bær og flødeskum. Chokoladelagkagebundene er smovsede og holder sig lækre længe og den cremede mousse er så god sammen med.

Uhm, den er god! En mættende og fyldig lagkage.

Skøn at servere til gæster, fødselsdagsfester, det dejligste kagebord og festlige lejligheder, hvor der hører sig en skøn lagkage til og så er den dejlig for den kan laves i god tid og kagebundene kan bages i forvejen.

Prøv også: opskrift på Valnøddelagkage >>

PT6HPT60M10

Chokoladelagkage

Tid i alt6 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal10 pers.
Ingredienser
  • Lagkagebunde
  • 150 g smør
  • 50 g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • 150 g sukker
  • 80 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 1 spsk kakao, usødet
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • Mælkechokolademousse
  • 2 ark husblas
  • 2 æggehvide
  • 2,50 dl piskefløde
  • 125 g mælkechokolade, finthakket
  • 3 æggeblomme
  • 50 g sukker
  • Pynt
  • 4 dl piskefløde, pisket til skum
  • 125 g jordbær
  • 125 g blåbær
  • 125 g hindbær
  • 1 håndfuld frisk mynte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Chokoladelagkagebunde
Smelt smør i en gryde ved lav varme, tag gryden af varmen og rør chokoladen i.

Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive og luftige.

Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud med en kniv og bland dem med sukker. Pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Pisk smeltet smør og chokolade i blandingen.

Bland hvedemel, mandelmel, kakao, bagepulver og salt sammen, vend det i dejen og rør dejen godt igennem. Vend først 1-2 spsk af æggehviderne i dejen. Fold derefter nænsomt resten af de luftigt piskede æggehvider i dejen uden at slå luften ud af dem.

Fordel dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden og glat dejen ud med en palet. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 40 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen i springformen og del kagen i to lagkagebunde.

Mælkechokolademousse
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Pisk æggehvider luftige og stive. Pisk fløden til en luftig flødeskum. Smelt chokoladen i et vandbad ved lav varme.

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.

Vrid husblas for vand og smelt den ved lav varme i en gryde med 1 spsk vand. Tag gryden af varmen, lad det køle lidt af og rør 2 spsk æggesnaps i den smeltede husblas. Pisk derefter blandingen i skålen med æggesnaps. Pisk langsomt den smeltede chokolade i æggesnapsen og vend derefter forsigtigt flødeskum i lidt efter lidt. Rør 2 spsk stiftpiskede æggehvider i chokolademoussecremen og fold derefter resten af æggehviderne i chokolademoussen.

Saml kagen
Læg den nederste lagkagebund tilbage i den rengjorte springform. Sæt kageplast eller en strimmel bagepapir indvendigt i formen og fordel chokolademousse i formen. Sæt kagen i køleskabet i 2 timer. Læg den øverste lagkagebund på kagen og stil den på køl igen i min. 2 timer.

Fyld flødeskum i en sprøjtepose med stjernetylle, sprøjt flødeskumstoppe på siderne af lagkagen og pynt med flødeskum, bær og mynte på toppen inden servering.