Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/appelsinkage/ Afternoon tea Efterår, Forår, Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager, Vinter

Appelsinkage

Appelsinkage med hvid chokolade og den lækreste flødeostcreme med nøddeknas.

En rigtig dejlig skærekage med de lækre appelsiner som er i højsæson her i vintermånederne. Prøv også gerne at lave den med blodappelsiner, det smager så skønt!

Vi nød den til en god film fredag aften, hvor jeg godt kan lide at hygge lidt om os med hjemmebagte lækkerier og rigtig have hyggetid sammen alle fire.

Prøv også: min opskrift på kanelsnegle >>

Appelsinkage med hvid chokolade
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT20M6
Ingredienser
  • 200 g smør, stuetempereret
  • 170 g sukker
  • 4 æg
  • 2 øko appelsin, fintrevet skal herfra + lidt saft til ostecremen
  • 2 tsk bagepulver
  • 150 g hvedemel
  • 60 g mandelmel
  • 75 g hvid chokolade, Grofthakket
  • Flødeostcreme
  • 150 g flødeost, naturel
  • 2 spsk ahornsirup
  • 1 appelsin, fileteret i både
  • Nøddedrys
  • 30 g valnødder, grofthakket
  • 30 g hasselnødder, grofthakket
  • 30 g pistaciekerner, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.

Bland appelsinskal (gem 1 tsk fintrevet skal til pynt og appelsinkødet til en smule saft til flødeostecremen) og bagepulver med hvedemel og mandelmel, vend det forsigtigt i dejen og vend derefter hvid chokolade i.

Kom dejen i en smurt springform på 24 cm i diameter.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 40-45 minutter, til den er gennembagt.

Lad kagen køle helt af, inden den pyntes.

Flødeostecreme
Rør flødeost med ahornsirup og justér konsistensen med lidt appelsinsaft. Smør cremen på den afkølede kage, pynt med appelsinbåde og drys til sidst med nødder og lidt appelsinskal.