Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blaabaertaerte/ Afternoon tea Dessert, Festmad, Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager, Nytårsdessert

Blåbærtærte med frangipane

Blåbærtærte med frangipane er blandt mine mange yndlingskager.  Den er både nem og usandsynlig lækker!

Det er helt enkelt en klassisk mørdejsbund, en lækker frangipane, som er en lækker tyk italiensk mandelcreme, der gør tærten lækker og smovset og derudover rigelige mængder blåbær af den vilde nordiske slags, der er helt gennemblå og fyldt med farve og antioxidanter.

Kagen er stjernegod og skøn at nyde både lun og nybagt og dagen efter den er bagt.

Prøv også: min bedste opskrift på chokoladekage >>

Blåbærtærte med frangipane
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT25M6
Ingredienser
  • Mørdej
  • 240 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 120 g smør, koldt
  • 1 æg, sammenpisket
  • evt. lidt koldt vand
  • Frangipane
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g mandelmel
  • Fyld
  • 225 g blåbær, frosne
  • Til servering
  • 1 dl cremefraiche 38%
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Mørdej
Kør hvedemel, flormelis, salt og smør lynhurtigt i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.

Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærtedejen i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen.

Prik huller i tærtebunden med en gaffel og læg et stykke bagepapir over tærtedejen. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Frangipane
Pisk smør og sukker luftigt og pisk derefter æg i et ad gangen. Vend mandelmelet i.

Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden, drys alle blåbærrene over og tryk dem en anelse ned i cremen.

Bag blåbærtærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30 minutter, eller til frangipanen er gylden.

Server tærten med en god klat cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.