Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblecrumble/ Dessert Efterår, Kager, Kager og søde sager

Æblecrumble

Æblecrumble er en af mine efterårsfavoritkager, som jeg bager hvert år i september eller oktober måned.

En dejlig kage som er nem og lynhurtig at bikse sammen og så smager den helt forrygende på en dejlig efterårsdag efter en god vandretur i skoven eller ved havet.

Med syrligt søde æbler fra egen have og med en letpisket luftig flødeskum, cremefraiche eller med vaniljeis til.

Uhm, det er godt!

Prøv også: min opskrift på æblegrød >>

Æblecrumble
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT20M6
Ingredienser
  • 700 g æble, i tern
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 vaniljestang, kornene herfra
  • Crumble
  • 150 g havregryn, grovvalset
  • 100 g hvedemel
  • 30 g mandler, finthakket
  • 75 g sukker
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 vaniljestang, kornene herfra
  • 150 g smør, skåret i tern
  • Til servering
  • 2,50 dl cremefraiche 18 %
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bland æbler med sukker, kanel, kardemomme og vaniljekorn sammen og fordel de krydrede æbler i et smurt ovnfast fad på ca. 24-26 cm i diameter.

Crumble
Bland havregryn, mel, mandler, sukker, kanel og vaniljekorn godt sammen. Smuldr smørret i og saml det let til en smuldret, lidt uens krumme.
Fordel crumblen over æblerne i fadet.

Bag æblecrumblen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter, til crumblen er gylden og sprød.

Server med cremefraiche, luftig flødeskum, vaniljeis eller med rørt græsk yoghurt.