Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hoensefrikasse/ Aftensmad Mormormad, Simremad, Sommer

Hønsefrikassé

Hønsefrikassé er en skøn klassisk sommerret med smørmørt hønsekød – man kan også sagtens bruge en god kylling og lave kyllingefrikasse, hvis der ikke lige er en suppehøne at få fat på.

En cremet mild sauce med årstidens grønt, som kan varieres lidt efter sæson. Jeg har brugt friske danske ærter, porre og nye gulerødder denne gang. Når jeg tilbereder den i forsommeren og der er danske asparges i sæson, så er det også virkelig lækkert.

Prøv også: opskrift på kylling i rømertopf >>

Hønsefrikassé
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT30M6
Ingredienser
  • 1 suppehøne, eller kylling
  • 1,50 liter vand
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1 løg, skåret i kvarte
  • 10 peberkorn
  • 1 spsk salt
  • 2 laurbærblade
  • 4 stængler persille
  • Sauce
  • 50 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 dl piskefløde
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 250 g gulerod, i tern
  • 1 porre
  • 250 g friske ærter
  • 1 dl frisk dild
  • Derudover
  • 1 kg kartofler, nye, kogte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Hønsekød
Soigner suppehønen og kom den i en stor gryde med vand og kog langsomt op ved middelvarme. Skum overfladen flere gange for urenheder og skum, da  det sikre, at saucen bliver fin og klar.

Tilsæt hvidvin, løg, peberkorn, salt, laurbærblade og persille efter 15 minutter. Lad retten simre under låg ved lav varme i 1 time. Fjern skum og urenheder i overfladen med en ske undervejs.

Tag hønen op af gryden. Sigt fyldet fra gennem en finmasket sigte, så al suppevandet gemmes i en skål.

Pluk kødet fra hønen og sæt det til side til senere.

Kom gulerodstern og porre i skiver i en gryde med kogende letsaltet vand og kog i 8-10 minutter, hvorefter de dryppes af.

Sauce
Smelt smør i en gryde, pisk mel i det smeltede smør og tilsæt derefter halvdelen af suppevandet fra suppehønen lidt efter lidt, mens der piskes grundigt.

Lad saucen koge i 7-10 minutter, hvis den bliver for tyk kan tilsættes mere suppevand fra kødet. Tilsæt piskefløde og smag godt til med salt og peber.

Kom porre, gulerødder, ærter og kød i saucen, varm det godt igennem i 1-2 minutter og tilsæt derefter masser finthakket dild, hvorefter den lækre hønsefrikasse anrettes på tallerkener eller i et fad med et drys dild og nye danske kartofler til.