Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/floedeboller/ Dessert Efterår, Festmad, Forår, Fødselsdag, Kager og søde sager, Konfekt og slik, Nytår, Sommer, Vinter

Flødeboller

Hjemmelavede flødeboller er så lækkert og virkelig et sjovt hyggeprojekt at være sammen om i køkkenet.

De lækre flødeboller er skønne at servere som den lækreste hjemmelavede slik til en god fredagsfilm i sofaen med de allerbedste eller som en dejlig dessert.

Jeg bruger mørk chokolade til overtræk, men endelig prøv dig frem med din favorit og se mange flere skønne tips til hjemmelavede flødeboller under opskriften.

Prøv også: min bedste opskrift på chokolademousse >>

Flødeboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT60M12
Ingredienser
  • Flødebollebund
  • 40 g flormelis
  • 300 g marcipan
  • Flødebolleskum
  • 1 vaniljestang
  • 250 g sukker
  • 70 g vand
  • 110 g glukosesirup
  • 150 g æggehvide
  • overtræk
  • 400 g mørk chokolade
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Flødebollebund
Drys flormelis ud på bordet og rul marcipanen ud i ca. 5 mm’s tykkelse. Udstik 12-14 bunde med en rund udstikker (6 cm i diameter). Bag bundene i ca. 8-9 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til de er gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist på køkkenbordet.

Flødebolleskum
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom vanilje, sukker, vand og glukosesirup i en gryde og kog det op under jævnlig omrøring, til temperaturen er præcis 117 grader – mål med et sukkertermometer.

Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Hæld langsomt den varme sukkerlage i æggehviderne i en meget tynd stråle. Pisk konstant, så sukkerlagen piskes godt ind i æggehviderne. Pisk i 8-10 minutter, til det er en sej, blank flødebolleskum.

Fyld flødebolleskum i en sprøjtepose med en stor rund tylle eller en stjernetylle. Sprøjt toppe på de afkølede flødebollebunde og sæt til side på køkkenbordet i ca. 1 time, til de tørrer en anelse i overfladen.

Overtræk flødebollerne
Temperer chokoladen.

Sæt flødebollerne på en rist med bagepapir under risten, og brug en ske til at hælde chokoladen over lidt efter lidt. Eller hæld chokoladen i en høj smal skål og dyp flødebollerne en ad gangen i chokoladen. Sørg for, at flødebolleskummet er helt dækket af chokolade og også, at den øverste del af bundene er dækket af chokolade.