Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kransekagetoppe/ Kager Kager og søde sager, Konfekt og slik, Nytår, Nytårsdessert

Kransekagetoppe

De små fine kransekagetoppe er perfekte, hvis man blot lige har en lille rest marcipan – man kan jo snildt lave en halv eller en tredjedel af opskriften eller hvis man er mange og gerne vil lave en masse dejlige kransekagetoppe i hapse størrelse.

Kransekagetoppene er så skønne, for de kan fryses (helst uden chokolade) og kan laves i god tid.

Perfekt til både nytår og andre fester som en lille petit fours.

Prøv også: opskrift på fint hjemmelavet kransekagetårn >>

Kransekagetoppe
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT45M20
Ingredienser
  • 250 g marcipan
  • 50 g æggehvide
  • 100 g flormelis
  • Pynt
  • 50 g mørk chokolade, tempereret
  • 1 knivspids guldstøv, spiseligt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør flormelis og æggehvide sammen i en skål og ælt lidt ad gangen ind i marcipanen, til marcipanmassen er helt ensartet og lige tilpas blød til den kan sprøjtes i en sprøjtetyl.

Kom det i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt små toppe på en bageplade med bagepapir.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 165 grader varmluft i cirka 10 minutter. De skal blot lige blive en smule gyldne i kanten.

Lad dem køle helt af og dyp derefter bunden i tempereret chokolade. Lad chokolade størkne helt.