Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregroed-med-aeg/ Brunch Grød, Morgenmad

Havregrød med æg

Havregrød med æg er en virkelig mættende og lækker morgenmad. Måske du synes det lyder lidt spøjst at røre et friskt æg i den varme grød, men det smager altså pragtfuldt og giver tilmed ekstra mæthed og fylde til grøden.

Ægget tilføjer proteiner og gør grøden endnu mere cremet og lækker end den jo i forvejen allerede er. Læs flere tips til opskriften nedenfor.

Prøv også: min opskrift på en lækker bagt havregrød >>

Havregrød med æg
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT10MPT10M1
Ingredienser
  • 40 g havregryn, finvalset
  • 2 dl vand
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • Topping
  • 0,50 æble, i tern
  • 10 g mandler, finthakkede
  • 1 tsk smør
  • 0,50 tsk kanel
  • 0,50 tsk sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom havregryn, vand og kardemomme i en gryde og kog langsomt op under omrøring.

Tilsæt mælk efterhånden, som grøden tyknes. Slå ægget ud i en skål. Sluk varmen og rør et helt æg og salt i. Rør til grøden er helt ensartet i konsistensen.

Server med topping – se også tips.
Her er grøden servet med æbler i tern, en lille smørklat, lidt kanelsukker og et drys mandler