Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/julesalat/ Julefrokost julemiddag, Juleopskrifter, Salat, Tilbehør Aftensmad

Julesalat med blåskimmel, valnødder og pære

En lækker sprød julesalat – med den dejlige og lidt bitre cikorie julesalat. Den er perfekt til julens mange måltider og hvis man ikke umiddelbart er så begejstret for blåskimmelost, så kan man fint undlade dette eller lade det være tilbehør, som man kan vælge til ved bordet.

Julesalat gør sig simpelthen så godt i selskab med valnødder, pære, tranebær, rucola og blåskimmel.

Det er en salat der både er smuk at se på og som virkelig smager af noget.

Prøv også: Rødkålssalat med æbler >>

Julesalat
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT10MPT10M4
Ingredienser
  • 40 g valnødder
  • 100 g rucola
  • 100 g julesalat, cikorie, skåret i strimler
  • 1 pære, i tern
  • 1 rødløg, i tynde ringe
  • 2 spsk tranebær, tørrede
  • 40 g blåskimmelost, i små tern
  • Dressing
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk dijon sennep
  • 4 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist valnødderne på en varm tør pande under om­ røring i et par minutter, til de bliver sprøde, men uden de tager farve. Hak de ristede valnødder groft.

Vend rucola og cikorie­julesalat med vinaigrette og anret på et fad.

Drys pære, rødløg, tranebær og de hakkede valnødder over. Fordel til sidst blåskimmel­ osten på salaten.

Dressing
Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sam­men, til vinaigretten er ensartet i konsistensen. Smag den til.