Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hyldebaersuppe/ Dessert Efterår, Kager og søde sager, Suppe, Vinter

Hyldebærsuppe

Varm hyldebærsuppe smager vidunderligt her i de kolde måneder.

Den dejlige mørkerøde saftsuppe er nem at lave af både hjemmelavet eller færdiglavet hyldebærsaft og den smager dejligt af solskin og nostalgi på en efterårsdag. En skøn dansk klassiker, som er virkelig hyggelig at tilberede og servere, for det føles altid så velgørende og rart at nyde sådan en portion.

Jeg holder af at servere den som en dejlig lille dessert til min familie eller til en eftermiddagshyggestund.

Prøv også: min opskrift på hjemmelavet hyldebærsaft >>

Hyldebærsuppe
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • 4 dl hyldebærsaft, koncentereret og sød
  • 3 dl vand
  • 20 g majsstivelse
  • 1 dl vand til at røre majsstivelse op i
  • 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal + saft
  • Til servering
  • 2 skiver rugbrød
  • 30 g brun farin
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 æble, i små tern
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Hæld hyldebærsaft og vand i en gryde og varm det langsomt op til kogepunktet. Rør majsstivelse med vand i en lille skål og rør det i gryden.

Kog op og lad det simrekoge i 3 minutter. Juster suppens konsistens med lidt vand eller saft, hvis den er for tyk, eller med mere majsstivelse, hvis den er for tynd. Smag til med citronsaft og fintrevet citronskal samt evt. lidt sukker.

Server den varme suppe i skåle med topping.

Til servering
Smuldr rugbrødsskiverne helt fint, gerne i en food-processor, og bland med brun farin. Bag det i ovnen ved 150 grader, til det er sprødt. Server hyldebærsuppen med græsk yoghurt, sprød ymerdrys og æbletern.