Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavede-skildpadder/ Kager og søde sager Konfekt og slik

Skildpadder med rom

I denne uge har jeg lavet nemme og lækre hjemmelavede skildpadder, som vi skal nyde i aften til en god film. Nogle af dem gemmes til Johan og Julie er puttet i seng, og så har jeg planer om at Martin og jeg skal se et par nye afsnit af vores serie, spise skildpadder og drikke denne espresso martini til – perfekt match! -og igen, vildt hyggeligt og sjove at lave hjemmelavede udgaver af kendte slik-klassikere.

Min bedstefar har skildpadder som sin absolut yndlingstreat, og vi har altid en æske med ham – tror jeg vil prøve med en portion af disse hjemmelavede skildpadder næste gang. Kunne falde i god jord, er jeg sikker på!

PT2HPT30M30

Skildpadder

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 uge
Antal30 stk.
Ingredienser
  • 200 g mørk chokolade
  • 1 dl sød kondenseret mælk
  • 2 spsk mørk rom, alternativt romessens
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør den kondenserede mælk med rom, smag til.

Hak chokoladen fin og smelt 2/3 af chokoladen over et vandbad, tag chokoladen af varmen og rør den sidste 1/3 chokolade i.

Rør til chokoladen er helt smeltet, hvorefter den kommes i en form, så chokoladen dækker alle kanterne i formen – vend chokoladen ud igen og sæt formen med chokoladeskaller på køl i 15 minutter.

Kom derefter karamelcreme i, til 2 mm fra kanten, og luk chokoladebunden med et lag smeltet chokolade.

Lad dem køle af i formen og sætte sig i nogle timer, hvorefter de slåes ud og nydes ♡