Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pizza-stromboli/ Aftensmad Efterår, Forår, Italiensk, Pizza, Sommer, Vegetar, Vinter

Pizza Stromboli

Pizza Stromboli har sit navn og ophav fra vulkan øen, Stromboli, som ligger ud fra Sicilien.

Stromboli er en lækker variant af den italienske pizza, som i dette område af italien tilberedes som en pizzaroulade og det smager helt vidunderligt. Jeg fylder den ret enkelt med tomatsauce, ost, lidt oliven og lidt krydderurter. Enkelt og godt. Du kan variere efter smag og behag, lad dig evt inspirere af dit yndlingspizzafyld, men vær blot opmærksom på at der skal ikke for meget fyld i og ikke fyld der safter for meget under bagning. Derudover skal den bages straks den er fyldt, så dejen ikke står og trækker saft fra fyldet.

Prøv også: opskrift på calzone med oksekød >>

Pizza Stromboli
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT24HPT45M4
Ingredienser
  • Pizzadej
  • 10 g gær
  • 3 dl vand, stuetemperet
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 450 g hvedemel, eller tipo00
  • Tomatsauce til Stromboli
  • 0,50 dåse hakkede tomater
  • 30 g koncentreret tomatpuré
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 spsk oregano, tørret
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Fyld
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 rødløg, i tynde ringe
  • 100 g oliven uden sten, skåret i skiver eller grofthakket
  • 2 fed hvidløg, pressede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Dej
Opløs gæren i vand i en skål og rør hvedemel, olivenolie og salt i. Rør dejen i en røremaskine i 10 minutter ved middelhastighed til dejen er smidig, glat og blød.

Kom dejen i en skål smurt med olivenolie og vend den, så den er dækket af olivenolie.

Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter på køkkenbordet og stil derefter dejen i køleskab imellem 10-24 timer.

Tomatsauce
Blend hakkede tomater, tomatpure, hvidløg, basilikum, oregano, salt og peber til det er ensartet.

Bag stromboli
Varm ovnen op med bagestål eller bageplade til ovnens højeste temperatur en time før bagning.

Drys mel på køkkenbordet og del dejen i to, rul ud i to firkanter på 30×30 cm.

Fordel tomatsauce, ost og fyld på hver pizzastykke – bortset fra cirka 2 cm ned langs den ene side. Rul hver Stromboli sammen til en roulade og luk med den side, hvor der ikke er fyld på.

Læg på et stykke bagepapir med lukningen ned og sæt på en bageplade og skub begge stromboli ind på en varm bageplade.

Skru ovnens temperatur ned til 200 grader varmluft og bag i cirka 15 minutter eller til overfladen er sprød og gylden.