Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/salat-med-aebler-bulgur/ Påskefrokost Salat, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Salat med æbler, bulgur og blomkål

Her får I en lækker sprød salat med æbler, bulgur, blomkål og mynte som smager godt til mange retter, men særligt er en skøn salat til lam.

Der er lidt en tradition for at der skal lammekølle eller andet lammekød på påskebordet og der er jo vældig mange salater som passer skøn til den slags herlige spiser. Denne salat med æbler, bulgur og mynte er er en af dem. I stedet for blomkål kan man bruge mere bulgur og omvendt – men prøv endelig de to i kombination for det er den perfekte match mellem sprødhed og fyldig blød konsistens.

Prøv også: opskrift på skøn salat med bagte gulerødder >>

Salat med æbler, bulgur, blomkål og mynte
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • 250 g bulgur
  • 1 fed hvidløg, til at gnide skålen med
  • 150 g blomkål, fintrevet
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 2 æble, skåret i små tern
  • 75 g mandler
  • 30 g pinjekerner
  • 2 håndfulde frisk mynte, finthakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • Dressing
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk dijon sennep
  • salt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kog bulguren efter anvisning på pakken og lad den derefter køle af.

Kom alle ingredienserne til dressing i en skål og pisk det godt sammen, før det vendes med bulguren.

Gnid skålen til salaten med et overskåret fed hvidløg.

Vend fintrevet blomkål, skalotteløg og æbletern,  godt sammen med bulgur.

Rist mandlerne på en pande eller i ovnen til de er sprøde og hak dem fint inden de vendes i salaten. Rist også pinjekernerne til de får en smule farve og vend dem i salaten sammen med mynte og bredbladet persille.

Drys evt lidt ekstra krydderurter på inden servering.