Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/foraarssalat-med-raasyltede-rabarber/ Festmad Forår, Frokost, Salat, Sommer, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Forårssalat med råsyltede rabarber og hvide asparges

Smuk forårssalat med råsyltede rabarber og hvide asparges som er både indbydende at se på og som smager virkelig uimodståeligt lækkert!

Jeg har serveret den til grillet helstegt kylling og med godt hjemmebagt brød til og det var et stort hit. De søde og syrlige rabarber og de smukke velsmagende hvide asparges er virkelig et smukt par – og med lidt grøn salat og knasende sprød rugbrødscrunch, så bliver det ikke meget bedre.

Prøv også: min skønne opskrift på helstegt kylling >>

Forårssalat med råsyltede rabarber og hvide asparges
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT20M4
Ingredienser
  • Råsyltede rabarber
  • 10 stængler rabarber, skåret i tern
  • 3 dl vand
  • 3 dl æblecidereddike
  • 300 g sukker
  • Dressing
  • 2 spsk lage fra de råsyltede rabarber
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijon sennep
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Salat
  • 8 hvide asparges
  • 1 spidskål, fintsnittet
  • 125 g rucola
  • 50 g blandet salat
  • 2 dl råsyltede rabarber
  • 2 skiver rugbrød, gerne i meget tynde skiver
  • 1 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Råsyltede rabarber
Kom rabarber i et rengjort og skoldet glas. Kom vand, æblecidereddike og sukker i en gryde, kog op til sukkerkornene er smeltet og hæld den varme lage over rabarberne. Sæt låg på og lad det trække i mindst 3 dage i køleskab.

Dressingen
Rør dressingen sammen og smag til.

Salaten
Rist rugbrødet på en pande med olie eller penslet med olie og i ovnen ved 150 grader varmluft til det er sprødt. Drys med salt og en smule peber.

Skræl de hvide asparges og bræk det nederste trævlede stykke af. Varm en gryde op med letsaltet vand til det koger og kom aspargesene i. Lad dem koge i 2 minutter og overhæld dem derefter med iskoldt vand.

Vend spidskål og rucola med dressingen og anret salaten med feldsalat, de hvide asparges, råsyltede rabarber og knuste sprøde rugbrødschips