Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kikaerteboeffer/ Aftensmad Burger, Familiefavoritter, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Vegetar

Burger med kikærtebøffer

Kikærtebøffer er geniale i vegetarburgere.

De smager fantastisk og tilføjer masser smag, saft og kraft til en lækker smovset burger.

Min grundopskrift på kikærtebøffer er ret enkel, velsmagende og dejligt budgetvenlig. Det er oftest sådan vi laver dem herhjemme, men hvis jeg har en rest bredbladet persille, frisk spinat eller lidt grønkål, så kommer jeg gerne det i foodprocessoren, så bøfferne bliver fint grønne og får et ekstra lille twist på smagen.

Prøv også: opskrift på rødbedebøf til vegetarpariserbøf >>

Burger med kikærtebøffer
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT20M4
Ingredienser
  • 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
  • 1 æg
  • 1 rødløg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 40 g rugmel
  • 50 g rasp
  • 1 spsk olivenolie, til pensling
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 4 burgerboller
  • 2 tomat, i skiver
  • 0,50 agurk, i skiver
  • 0,50 rødløg, i ringe
  • 1 avocado, i skiver
  • 4 spsk mayonnaise
  • 1 håndfuld bredbladet persille, eller frisk koriander
  • 75 g salat
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne, undtagen rasp, i en foodpro­cessor eller minihakker og kør, til farsen er godt blandet og er jævn i konsistensen. Lad farsen trække i 30 minut­ter på køl.

Del farsen i 4 dele. Kom godt med olie på hænderne og form hver del til en rund kugle, som trykkes flad på en tallerken med rasp. Vend kikærtebøffen, så den er dækket med rasp på begge sider, og bøffen er pæn flad og rund.

Læg alle 4 kikærtebøffer på en bageplade med bage­papir, pensl med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 25-­30 minutter, til de er sprøde og gyldne i kanterne.

Til servering
Varm burgerbollerne og smør dem med mayo. Mos avocadoen og saml burgerne med grøntsager og avocadomos.