Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graesk-burger-med-lammekod/ Aftensmad Burger, Græsk, Grill, Påskefrokost

Græsk burger med lammekød og tzatziki

Lækker og smovset græsk burger. Perfekt krydret, fyldt med smag, greasy, lidt anderledes og en vidunderlig mundfuld, bid for bid.

Det er altid lykken når der er burger på menuen, og her er den serveret med lækkert mørt lammekød.

Hjemmebagte burgerboller fyldt med tzatziki, syltede rødløg, lidt agurk og krydret godt kød. Du kan fx servere den med  råstegte kartofler og en klassisk græsk salat. Det er nem mad – også på hverdage.

Prøv også: opskrift på græsk salat >>

PT30MPT30M4

Græsk Burger

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Lammebøf
  • 400 g hakket lammekød
  • 1 æg
  • 50 g feta, smuldret
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 spsk frisk rosmarin, eller 1 tsk tørret)
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk olivenolie, og smør til stegning
  • Tzatziki
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 agurk, groftrevet
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk salt
  • Til servering
  • 4 burgerboller
  • 125 g blandet salat
  • 1 rødløg, evt til hjemmelavede syltede rødløg
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom kødet i en skål sammen med de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Form fire bøffer og steg dem på en varm pande i lidt smør eller olivenolie.

Tzatziki
Rør den groftrevne agurk med salt og dræn den i en sigte i 30 minutter, hvor væden knuges fra, og rør derefter agurk, græsk yoghurt og hvidløg sammen.

Anret burgerne med rigelig mængder tzatziki, lammebøffer og syltede rødløg.