Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pappardelle-med-svampe/ Aftensmad Efterår, Italiensk, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Pasta, Vegetar, Vinter

Pappardelle med svampe og valnødder

Pappardelle med svampe og valnødder er en herlig og super nem vegetarisk hverdagsret, som smager forrygende og kan tilberedes på nulkommafem.

Perfekt i efterårets hyggelige måneder med svampesæson.

Kombinationen af dampende varm pasta, saftige stegte svampe, krydderierne rosmarin og timian sammen med lidt cremet piskefløde, lidt frisk hvidvin og de sprøde valnødder er helt vildt lækker, så jeg kan varmt anbefale at I prøver denne nemme pastaret.

Prøv også: min opskrift på ravioli med svampe >>

Pappardelle med svampe, nødder og rosmarin
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT20MPT20M4
Ingredienser
  • 200 g champignon, skåret i skiver
  • 150 g kantareller
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dl hvidvin
  • 1 tsk rosmarin, tørret
  • 1 tsk timian, tørret
  • 75 g valnødder, grofthakket
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g parmesan, friskrevet
  • 400 g pappardelle
  • 2 spsk smør
  • sort peber, friskkværnet
  • salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Smelt smør på en stor pande og rist champignon og kantareller på panden til de er gyldne. Hvis kantarellerne er meget store, så kan de halveres eller skæres i skiver.

Tilsæt løg, hvidløg, timian og rosmarin til svampene og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde og klare.

Hæld hvidvin og grøntsagsboullion ved og lad det simre. Kog imens pastaen koges i en gryde med rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra, når pastaen er perfekt kogt.

Rør tilsidst piskefløde, friskrevet parmesan og valnødder i svampestuvningen til en cremet sauce og vend det med pastaen.

Server straks og drys gerne lidt ekstra friskrevet parmesan og friskkværnet peber over inden servering.