Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pasta-med-hasselnoedder-salvie/ Aftensmad Efterår, Forår, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Pasta, Sommer, Vinter

Pasta med hasselnødder og salvie

En nem og enkel pasta med hasselnødder og salvie, som er lynhurtig at bikse sammen og smager skønt med en god og enkel grøn salat til.

Dejlig hurtig hverdagsmad, som er skøn til de der lidt småtravle dage, hvor det er rart med et måltid der kan tilberedes på under 20 minutter.

Vi har salvie i haven, og det er en skøn krydderurt, som er meget aromatisk både i duft og smag. Ofte bruges den til lammekød, men den er også skøn til kylling, pastaretter og meget andet godt.

Prøv også: denne lækre simple salviepasta >>

Pasta med hasselnødder og salvie
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT15MPT15M4
Ingredienser
  • 350 g pasta
  • 1 dl pastavand. Tages fra når pastaen er kogt til saucen
  • 75 g hasselnødder, finthakkede
  • 75 g parmesan, friskrevet
  • 5 frisk salvie, blade
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk smør
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kog pastaen lige knap al dente i en gryde med letsaltet vand og tilbered imens resten af retten.

Rist hasselnødderne på en tør pande til skallerne sprækker en smule, kom dem i et rent klæde og gnid skallerne af, hvorefter nødderne hakket fint.

Smelt smør på panden, sammen med salvie og hvidløg ved mellem-lav varme. Lad det stå og dufte lidt til pastaen er næsten klar.

Kom pastavand på panden. Hæld resten af vandet fra pastaen og kom også pastaen og den friske parmesan på panden. Vend det godt sammen med de hakkede hasselnødder. Kværn frisk sort peber over og drys med friskrevet parmesan