Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaersyltetoej/ Efterår Forår, Smørbart og Syltetøj, Sommer

Jordbærsyltetøj

Jordbærsyltetøj er en af mine børns favoritter til pandekager, vafler, på en ostemad og andet godt.

Den hjemmelavede jordbærsyltetøj er jo bare ekstra god og smager vidunderligt af solskin og sommersøde danske feriedage.

Hvis man gerne vil have jordbærsyltetøj uden klumper, så kan man give den færdige syltetøj en hurtig tur med stavblenderen. Jeg bruger i stedet gerne et piskeris eller en grydeske, til at mose de største jordbærstykker, men lader gerne lidt struktur være tilbage.

Prøv også: min opskrift på hjemmelavet jordbæris >>

Jordbærsyltetøj
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT15MPT15M1
Ingredienser
  • 500 g jordbær
  • 350 g sukker
  • 0,50 citron, 2-3 spsk saft herfra
  • 0,50 tsk vaniljepulver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker, kom dem i en gryde med sukker og vaniljepulver. Hvis der bruges en halv vaniljestang, så flæk den på langs, skrab kornene ud og vend dem i sukkeret først. Kom både vaniljekorn og den halve flækkede vaniljestang i gryden til at give smag.

Kog jordbær, vanilje og sukker uden låg ved høj varme i 3-5 minutter under konstant omrøring til sukkeret er helt smeltet og det tykner. Tilsidst kommes 2-3 spsk citronsaft i.

Kom den færdige jordbærsyltetøj på rene skoldede glas der er skyllet med 1-2 spsk cognac.

Holdbarhed i køleskab: 2 måneder uåbnet og 2 uger efter åbning.