Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blommemarmelade/ Familieliv Livsstil, Smørbart og Syltetøj

Blommemarmelade

Blommemarmelade er lækkert og er en skøn måde at ‘gemme’ lidt af de sidste sensommerfrugter ind i det sene efterår og vinter.

Jeg kommer gerne kanel, vanilje og lidt stjerneanis i vores blommemarmelade, da vi godt kan lide den lidt krydret.

Hvilke krydderier man kan lide og foretrækker er forskelligt, så det er bare med at prøve sig frem. Marmeladen vil også være virkelig lækkert med hakkede smuttede mandler og så smager den godt både på brød og som topping på yoghurt eller grød

Prøv også: flere opskrifter med blommer her >>

PT60MPT10M1

Blommemarmelade

Tid i alt60 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Antal1 glas
Ingredienser
  • 400 g blommer
  • 125 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis, (kan undlades)
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rengør, halver og fjern sten fra blommerne.

Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og bland vaniljen med sukker, så de fine vaniljekorn skilles fra hinanden i sukkeret.

Kom sukker, vanilje, blommer, kanelstang og stjerneanis i en gryde og kog blandingen op. Skru ned for varmen til det blot simre og lad det stå og simre i et godt stykke tid, gerne 30-45 minutter til sukkeret karamelliseres og blommesaften tykner.

Hold øje med det, det må ikke koge tørt og brænde på, så tilsættes en smule ekstra vand. Kom den færdige blommemarmelade på et rent skoldet glas og opbevar i køleskabet.