Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ovnbagte-groentsager/ Aftensmad Mad i fad og ovnretter, Nem Hverdagsmad, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Ovnbagte grøntsager – alt i et fad

Sådan et alt i et fad med grøntsager og kartofler er meget ofte en frokostret herhjemme, tilberedt med hvad vi lige har i grøntsagsskuffen. Men det fungerer også storartet til aftensmad, og alt efter årstiden, kan det serveres med en lækker kold krydderurtedip, en fyldig hummus, en grøn salat eller med kylling eller fisk – hvis det ikke nødvendigvis skal være vegetar.

Skal der gerne lidt mere protein til, så kom en dl kogte kikærter eller kogte belugalinser i ovnen sammen med grøntsagerne, det smager også skønt.

Prøv også: opskrift på sprøde ristede kikærter >>

Ovnbagte grøntsager - alt i et fad
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT10M4
Ingredienser
  • 400 g babykartofler, halveret
  • 5 gulerod, skåret i tern
  • 1 squash, skåret i tykke skiver
  • 1 hvidløg, halveret
  • 1 rødløg, skåret i både
  • 100 g halloumi, smuldret
  • 1 spsk timian, tørret
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 stængel frisk rosmarin
  • 2 spsk græskarkerner
  • 1 spsk pinjekerner
  • 1 citron
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom alle grøntsagerne, halloumi, krydderier, kerner, olie, salt og peber i en stor bradepande beklædt med bagepapir og vend det hele godt sammen.

Læg de halve citroner med saftsiden opad i fadet og bag det i ovnen i 30 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.

Brug citronsaften fra de bagte citroner til at dryppe over retten under måltidet alt efter smag.