Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/farserede-peberfrugter/ Aftensmad Mormormad, Nem Hverdagsmad

Farserede peberfrugter

Farserede peberfrugter er nok en velkendt sag for mange af os, der var børn i 80´erne og retro retten smager altså virkelig herligt stadig.

Halløj skønne barndomsklassiker!

Specielt når der bliver sat lidt fut på krydderierne i farsen, som jeg har lavet med hakket lam og dejligt saftigt fyld, som får den lækreste smag fra de bagte peberfrugter. Det er en nem ret at lave og den passer meget af tiden sig selv i ovnen. Skulle der være en rest dagen efter, så smager det også godt kold.

Prøv også: opskrift på lækker græsk salat >>

Farserede peberfrugter
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT25M4
Ingredienser
  • Fars
  • 40 g pinjekerner
  • 400 g hakket lammekød
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dl piskefløde
  • 1 æg
  • 1 tsk timian, tørret
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 rød peberfrugt
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 75 g feta, smuldret
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist pinjekernerne på en tør pande til de får en smule gyldenbrun farve.

Kom dem i en skål, sammen med lammekød, løg, hvidløg, piskefløde, æg og krydderier. Rør farsen godt sammen. Den skal gerne være ret blød i konsistensen.

Skær peberfrugterne over og fjern kernehus.

Fyld farsen i de halve peberfrugter og sæt dem i et smurt ovnfast fad. Kom grøntsagsboullion i fadet og bag i en forvarmet ovn i 20 minutter ved 175 grader varmluft. Tag fadet ud og fordel feta over peberfrugterne, dryp med lidt olivenolie og bag videre i 10 minutter.

Drys peberfrugterne med lidt finthakket persille inden servering.